KKTC Cimnastik Federasyonu, Cumhuriyet Meclisi Yasalardaki Cinsiyet Ayrımcılığını İzleme Komitesi tarafından düzenlenen “Dünden Bugüne Sporcu Kadınlar” isimli etkinlikte yer aldı.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında gerçekleşen etkinliğe KKTC Cimnastik Federasyonunu temsilen yönetim kurulu üyemiz Didem Menteş ve sporcu Irmak Demirtaş katıldı.
Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı ve Yasalardaki Cinsiyet Ayrımcılığını İzleme Komitesi Başkanı Fazilet Özdenefe etkinlikte yaptığı konuşmada, 8 Mart’ın mücadeleci ruhunu sporun dönüştürücü gücüyle birleştirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Özdenefe, sporun daha eşit, kapsayıcı ve adil bir geleceğe taşınması için hep birlikte çalışmaya olan inancını vurguladı.
Etkinlikte, KKTC’yi uluslararası arenada temsil etmiş ve etmeye devam eden 5 sporcu kadın hikâyelerini katılımcılarla paylaştı. Söz almak isteyen katılımcılara da söz verilmesinin ardından etkinlik teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.
Kaynak : Halkın Sesi
GÜNDEM
26 Mayıs 2026GÜNDEM
26 Mayıs 2026GÜNDEM
26 Mayıs 2026GÜNDEM
26 Mayıs 2026SPOR
26 Mayıs 2026SPOR
26 Mayıs 2026SPOR
26 Mayıs 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122904 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
88203 kez okundu
3
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58307 kez okundu
4
İstanbul’da okullar tatil edildi
46368 kez okundu
5
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
38283 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.