“KİMSENİN BU ARAÇLARI İSTEMEM DEMEYE HAKKI YOKTUR”
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber ve Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı’nın kamuyonda büyük tepkilere neden olan yeni makam araçlarını kullanmayı kabul etmemesine karşı çıkan Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş, “bu araçları istemem deme hakkı yoktur birinin. Bu araçlar kimsenin değildir, makamların aracıdır, kimsenin malı değildir. Kimse bu araçlar için boşuna masraftır diyemez, tam aksine şu anda kullandıkları makam araçları boşuna masraftır.
“AKINCILAR YOLU İÇİ 12 MİLYON TL ÖDEDİM”
Son beş yılın makam araçları için yapılan arıza, servis, bakım ve tamir masrafının 2 Milyon 700 bin TL civarında olduğunu kaydeden Denktaş, “yeni makam araçlarına verilecek 2 Milyon TL’yi yolların tamirine harcasaydınız diyorlar fakat ben Akıncılar yolu için 12 Milyon TL ödedim” dedi.
“YENİ MAKAM ARACI ALIMINA CTP-UBP HÜKÜMETİ DÖNEMİNDE KARAR VERİLDİ”
“Ben Devlet Emlak Malzeme Dairesi’ne 18 yeni araç aldım ve her makamda bu araçları kullanacak” diyen Maliye Bakanı Denktaş, “birileri çıkıp ta bu harcamanın gereksiz olduğunu söylüyor fakat bu harcama gereksiz olsaydı neden bir önceki CTP-UBP hükümeti dönemi bütçesinde yeni makam araçları alımı için bir kalem yazıldı” dedi. Denktaş, mevcut UBP-DP hükümetinin de bu kalemi kullanarak usulüne göre bu harcamayı yaptığını dile getirdi.
“CUMHURBAŞKANLIĞINA YENİ ARAÇ VERECEĞİM, SAYIN AKINCI İSTERSE BU ARACI KULLANMASIN”
Denktaş, “ben Cumhurbaşkanlığı’na bu aracı tahsis edeceğim. Sayın Akıncı istemezse bu aracı garaja koyar kendi aracını makam aracı olarak kullanır. Cumhurbaşkanlığı’na daha önce tahsis ettiğim makam aracını geri alıyorum, bu aracı geri vermem de diyemezler. Çünkü o araçta Devlet Emlak Malzeme’ye aittir. Ben o aracı geri alacayım yerine yeni aracı vereceğim Cumhurbaşkanı isterse kullanmaz” diyerek yeni bir tartışmayı alevlendirdi.
“MEVCUT SENDİKAL ANLAYIŞLA ÖZEL SEKTÖRDE SENDİKALAŞMA MÜMKÜN DEĞİL”
Gündemdeki diğer konulara da değinen Maliye Bakanı Serdar Denktaş, şu anki mevcut sendikal anlayış ile özel sektörde sendikalaşmanın mümkün olmadığını söyleyerek, “bulacan annem ödeyecen annem, ödemezsen gidecen annem” mantığı ile sendikacılığın yürütülemeyeceğini ifade etti.
“KOORDİNASYON OFİSİNDEN VAZGEÇMEM”
Kamuoyunda büyük tepkilere neden olan bir diğer konu olan Koordinasyon Ofisi konusuna da değinen Denktaş, Koordinasyon Ofisi’nden asla vazgeçmeyeceğini belirterek, bütçede yer almayan bir kaynağın ülke gençliği için kullanılmasının engellenmeye çalışıldığını ifade etti. Denktaş, yurtların idaresi konusunun sözleşmeden çıkarıldığını da açıkladı.
“ŞU ANDA MASADA EŞİT DEĞİLİZ”
Kıbrıs Sorunu’nun çözümü için sürdürülen müzakere sürecine de değinen Denktaş, federasyonun iki eşit devlet arasında kurulabilecek bir oluşum olduğunu fakat şu anda masada eşit olmadığımızı ifade etti. Denktaş, Kıbrıslı Rumların 1963’te Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs Cumhuriyeti’ndeki haklarını gasp ettiğini, Kıbrıs Cumhuriyeti’ni işgal ettiğini ve ortak Kıbrıs Cumhuriyeti’ni Rumlaştırdığını sözlerine ekledi.
kaynak: Kıbrıs postası