CTP Milletvekili Doğuş Derya sosyal medyada yaptığı açıklamada, Gönyeli belediye başkanının yerel demokrasi ile ilgili ortaya koyduğu tavrı “Mobeseleri CTP getirdi diyerek doğru olmayan bilgiler üzerinden küçük göstermeye çalışanlar var” dedi. Derya’nın paylaşımı şöyle;
“Gönyeli belediye başkanının yerel demokrasi ile ilgili ortaya koyduğu tavrı “Mobeseleri CTP getirdi ” diyerek doğru olmayan bilgiler üzerinden küçük göstermeye çalışanlar var. Kamuoyunu manipüle etmek için, dürüstlükten oldukça uzak ve çarpıtılmış bilgiler üzerinden siyaset yapmayı marifet sayanlara karşı bugüne dek hiç bir şey demedik. Polemikten beslenen ve CTP’ye saldırmak dışında kelamları olmayan bu kişilere karşı bugüne dek yaptığımız gibi, yine bir şey diyecek değiliz. Sadece MOBESE meselesi ile ilgili doğru bilgileri paylaşalım:
1) MOBESE’lerin kurulması için TC-KKTC arasında imzalanan protokolün tarihi EKİM 2017’dir. Imzayi atan UBP-DP hükümetinin içişleri bakanı KUTLU EVREN’dir.
2) Protokol imzalandıktan hemen sonra OCAK 2018’de seçim olmuş ve sonrasında 4’lü Koalisyon kurulmuştur.
3) Nisan 2018’de ilgili protokol Içişleri bakanı Baybars tarafından komiteye gönderilmiştir. Polis Teşkilatı’nın trafik suçlarını önleme konusunda ısrarla talep ettiği MOBESE kameraları Türkiye’den ASELSAN şirketi tarafindan kurulmak üzere bu dönemde daha protokol meclise gönderilmeden getirilmeye başlanmıştı.
4) Komite bu dönemde protokolü meclise sevk etmeyi reddetmişti, çünkü kameraların nereye, hangi sayıda ve sıklıkta kurulacağı, toplanan verilerin nasıl kullanılacağı, itiraz hakkı ve benzeri bir çok düzenleme protokolde bulunmamaktadır.
5) Polis teşkilatı bu dönemde komitenin protokolü onaylayıp onaylamamasına bakılmaksızın kameraların kurulacağını, protokolün 2018 içinde onaylanması halinde kamera paralarının hibe olacağını, onaylamazsa KKTC’ye borç olarak yazılacağını söylemiştir. Yani 2017’de UBP tarafından imzalanan protokol gereği kameralar her halükarda kurulacaktır. Tüm bunlar komite tutanaklarında vardır, isteyen açıp bakabilir.
6) Komite bunun üzerine Başbakanlık ve İçişleri bakanlığından protokolde bulunmayan ve demokrasi açısından problem yaratacak hususların giderileceği bir yasa çalışması istemiştir. Bu yasada:
7) Bugün KENT GÜVENLIK SISTEMLERİ YASASI denilen Yasa bu çaba sonucunda çıkmıştır.
KISACASI ZATEN KURULACAK OLAN BU KAMERALAR ILE ILGILI SIVIL MAKAMLARI YANI BELEDIYELERI, BAROLARI, ŞEHİR BÖLGE PLANCILARINI, KAYMAKAMLIKLARI sürece müdahil etmeyi başaran 4lü Koalisyon hükümetidir.
Insan haklarını ihlal edebilecek uygulamaları önleyen, yurttaşa ITIRAZ HAKKI veren maddeleri de binbir kavga ile yasaya derç eden de dönemin Komitesidir.
Şimdi CTP’ye saldırmak için yalan bilgi ile kamuoyunu manipüle etmeye kalkanlara soruyorum:
Bulunduğunuz Belediye meclislerinde kentinize mobese kurulmaması için ne yaptınız? Yasada tanımlanan itiraz hakkını kaç defa kullandınız? Yalan bilgiyi dolaşıma sokmak için harcadığınız zamanın ne kadarını kentinizin dokusu bozulmasın diye harcadınız? Gözetim toplumu denilen şeye hepimiz karşıyız da o çarpıtılmış bilgi yaydığınız akıllı telefonlar üzerinden attığınız her adım takip edilirken MOBESE ‘ye karşı çıkma zemininiz biraz zayıf kalmıyor mu? Canınız polemik değil de gerçekten politik -entellektuel bir tartışma çekiyorsa buyrun buluşalım. Bugün ihtiyacımız olan manipülatif yaygara değil, sahici bir sol diyalogtur çünkü.”
3. SAYFA
26 Kasım 2024SPOR
26 Kasım 20243. SAYFA
26 Kasım 2024SPOR
26 Kasım 2024SPOR
26 Kasım 20243. SAYFA
26 Kasım 20243. SAYFA
26 Kasım 2024