Bakan Çavuşoğlu okullarda hijyen kurallarının uygulanıp uygulanmadığyla ilgili konuların tamamen dedikodu olduğunu belirterek, bölge bölge tüm okulların denetleneceğini açıkladı.
Her okulun kriterlerin farklı olduğunu belirten Bakan, eğitim bakanlığının oluşturmuş olduğu kılavuz kitapçıkta yazanlara her okulun uymak zorunda olduğunu kaydetti
Okullardaki hademe sorununa değinen Bakan Çavuşoğlu, temizlik şirketleriyle anlaşma yapıldığını ve 240 hademenin hizmete başladığını belirtti. Hademelerin yetersiz olduğu okullarda bu hizmetin verileceğini kaydetti.
Okullara sağlanan hijyen malzemelerinin yeterli olduğunu vurgulayan Bakan Çavuşoğlu okul aile birliklerinin ve okul idaresinin gerekli gördükleri malzemeleri almaya yetkili olduklarını söyledi
Bakan Çavuşoğlu öğretmenlere ve müdürlere hijyen eğitimi verildiğini, her öğrenciye el jeli ve birer maske hediye edileceğini vurguladı
Eğitim Bakanı Çavuşoğlu özel okulların da denetleneceğini kaydetti.
Uzaktan eğitimle ilgili açıklama yapan Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, altyapı konsuunda Milli Eğitim Bakanlığı’nuın tek başına sağlayabileceği bir durum olmadığını söyledi.
Çavuşoğlu şöyle konuştu
“6 aydır ulaştırma ve bayındırlık bakanlığından okulların fiber optik altyapılarını tamamlanmasını istiyorum, 38 okula kablolar çekildi, 8 okulun kapılarında kablolar durur bağlantı yapamıyoruz, telefon dairesini aradığımızda niye bağlamıyorsunuz dediğimizde, gereksiz bahanelerle zamanımız çalınıyor.”
Ya bu yetkileri ellerinde bulundurulan insanlar layıkıyla bu işi yapacak ya da bağlatacaklar.
Bu memlekette artık herkes kendi öz eleştirisini yapacak.
Kamunun topyekün seferberliğe ihtiyacı var,
Öğrencilerimizin bir ksımınn tableti ve interneti yoktur benim kendi evimde de her çeşit interneti denememe rağmen donuyor 20 senedir vekilim, kendi yaşadığım ortamda bile bazı videoları izlemek programları indirmekte yetersiz kalıyor.
Bu milli eğitim bakanlığının başarısızlığı değil eğitim bakanlığın önüne konan engellerdir. Bu engelleri aşmak adına 6 aydır telefon dairesine yalvarıyoruz.”
Yükseköğretimle ilgili de açıklama yapan Bakan Çavuşoğlu öğrencilerin adaya gelişlerini kolaylaştırmak için çalışmaların başlatıldığını vurguladı












GÜNDEM
02 Mayıs 2026GÜNDEM
02 Mayıs 2026GÜNDEM
02 Mayıs 2026SPOR
02 Mayıs 2026SPOR
02 Mayıs 2026GÜNDEM
02 Mayıs 2026GÜNDEM
02 Mayıs 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122828 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87799 kez okundu
3
Sağlık Bakanlığı:Asya bebeğin tedavisine başlandı
44860 kez okundu
4
Enerji ve Ekonomi Bakanı Arıklı “Kablo ile Elektrik Ana Projemiz”
30496 kez okundu
5
“Milli Davaya Sahip Çıkılmalıdır”
28687 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.