Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), ekonomik önlemler tartışması kapsamında yarın yapılacak genel grevin, eğitim ve sağlık alanına taşınmasının “kabul edilemez” olduğunu savundu.
KTTO’dan yapılan yazılı açıklamada, içinden geçilen ekonomik kriz ortamında planlanan tedbirlere toplumun bazı kesimlerinin tepki göstermesinin beklenen bir durum olduğu, ancak bu tepkilerin eğitim ve sağlık gibi temel hizmetleri kesintiye uğratacak noktaya taşınmasının kabul edilemeyeceği belirtildi.
Tıp-İş: “Tasarruf adı altında halkın yükü artırılamaz”
İçeriği Görüntüle
Açıklamada, “Sağlık, en zor durumdaki insanlarımızın; eğitim ise geleceğimiz olan çocuklarımızın en temel ihtiyacıdır.” denilerek, tepkilerin bu iki temel hizmeti aksatması durumunda, toplumsal açıdan ne tedbirlerin ne de tepkilerin bir anlamı olacağı ifade edildi.
Tedbirlerin tartışılmasının doğal olduğu, ancak bu tartışmaların ekonomik krizin yükünü taşıyan dar gelirli vatandaşların yaşamını daha da zorlaştırmadan yürütülmesinin beklendiği kaydedildi.
Kaynak : Halkın Sesi
GÜNDEM
30 Nisan 2026GÜNDEM
30 Nisan 2026GÜNDEM
30 Nisan 2026SPOR
30 Nisan 2026SPOR
30 Nisan 2026GÜNDEM
30 Nisan 2026GÜNDEM
30 Nisan 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122824 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87784 kez okundu
3
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58262 kez okundu
4
İstanbul’da okullar tatil edildi
45796 kez okundu
5
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
38251 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.