
Gaziler Günü nedeniyle Lefkoşa’da Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.
Üst düzey sivil ve askeri yetkililerin katıldığı Lefkoşa Atatürk Anıtı önündeki tören saat 09.00’da protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinin ardından Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği Başkanı Kadir Dedeoğlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Dedeoğlu konuşmasında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e minnet, şükran ve saygının bir ifadesi olarak ona TBMM tarafından gazilik unvanı verilen günün her yıl gaziler günü olarak kutlandığını anımsattı. Dedeoğlu, bu günün gazilere ve şehitlere duyulan saygı ve minnetin de açık bir göstergesi olduğunu ifade etti.
Üzerinde bağımsız ve özgür yaşadıkları coğrafyanın şehit ve gazilerin canları pahasına verdikleri mücadele ile vatan haline geldiğini belirten Dedeoğlu, KKTC’nin var oluşunu Dr. Fazıl Küçük, Rauf Denktaş ve Bülent Ecevit’e borçlu olduklarını da kaydederek Küçük, Denktaş ve Ecevit’e rahmet diledi.
Dedeoğlu başta Atatürk olmak üzere tüm şehitleri rahmetle andı, hayatta olanların da gününü kutladı.
GÜNDEM
06 Mayıs 2026GÜNDEM
06 Mayıs 2026GÜNDEM
06 Mayıs 2026SPOR
06 Mayıs 2026SPOR
06 Mayıs 2026GÜNDEM
06 Mayıs 2026GÜNDEM
06 Mayıs 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122833 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87845 kez okundu
3
Sağlık Bakanlığı:Asya bebeğin tedavisine başlandı
44897 kez okundu
4
Enerji ve Ekonomi Bakanı Arıklı “Kablo ile Elektrik Ana Projemiz”
30544 kez okundu
5
“Milli Davaya Sahip Çıkılmalıdır”
28736 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.