Rum hazine bütçesinde artış
İçeriği Görüntüle
Güney Kıbrıs’ta her 10 kadından 4’ü fiziksel veya cinsel saldırıya maruz kaldığını dile getirdi.
Fileleftheros ve diğer gazeteler, AB İstatistik Kurumu “Eurostat” ve diğer bazı kurumların 2024 yılı ortak araştırma verilerinin, Güney Kıbrıs’ta kadına yönelik şiddet rakamlarının AB ortalamasının üstünde olduğunu gösterdiğini yazdı.
Araştırmanın, Güney Kıbrıs’ta her 10 kadından 4’ünün (yüzde 36,1) hayatları boyunca fiziksel veya cinsel saldırıya maruz kaldıklarını ortaya koyduğunu belirten gazete, AB ortalamasının yüzde 30,7 olduğuna dikkat çekti.
Habere göre araştırmaya katılan kadınlardan yaklaşık yüzde 40’ı da iş yerinde cinsel tacize maruz kaldığını açıkladı.
Gazete, bu rakamlar göz önüne alınarak Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ı kapsayan “VOICES” isimli AB destekli bir programın uygulamaya konacağını, 2 buçuk milyon euro bütçeli programın kadına şiddetle mücadele edilmesini öngördüğünü aktardı.
Kaynak : Halkın Sesi
GÜNDEM
19 Nisan 2026GÜNDEM
19 Nisan 2026GÜNDEM
19 Nisan 2026SPOR
19 Nisan 2026SPOR
19 Nisan 2026GÜNDEM
19 Nisan 2026GÜNDEM
19 Nisan 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122785 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87626 kez okundu
3
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58241 kez okundu
4
İstanbul’da okullar tatil edildi
45560 kez okundu
5
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
38240 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.