Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Oğuzhan Hasiposrailğlu, sosyal medya hesabı üzerinden İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’ne insani yardım götürmek üzere yola çıkan ve içinde 12 insan hakları savunucusunun bulunduğu Madleen gemisine düzenlediği saldırıya tepki gösterdi.
Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Oğuzhan Hasipoğlu, “Ülkemize yaklaşık 200 kilometre mesafede Gazze’ye mama, un, tıbbi malzeme ve bebek bezi taşıyan Madleen gemisine, İsrail askerleri beyaz renkli kimyasal bir sıvı attıktan sonra gemiye el koydu. Silahsız savunmasız aktivistleri İsrail askerleri yakaladılar. Böyle bir sonla karşılaşacaklarını bilmelerine rağmen, soykırıma karşı ses olmayı seçen 12 yürekli insan, insanlığın vicdanını temsil ediyor” ifadelerini kullandı.
“Açık denizde müdahale, teamül uluslararası deniz hukukuna aykırıdır” diyen Hasipoğlu, şöyle devam etti:
“Son iki haftada bu tür saldırılarda 110 kişi öldü, 583 kişi yaralandı. 8 Haziran’da en az 5 kişi daha öldürüldü. Çocukları öldürüyorlar. Yardımları engelliyorlar. Sessiz kalmayın. Ses verin, paylaşın, duyurun!”
GÜNDEM
16 Nisan 2026GÜNDEM
16 Nisan 2026GÜNDEM
16 Nisan 2026SPOR
16 Nisan 2026SPOR
16 Nisan 2026GÜNDEM
16 Nisan 2026GÜNDEM
16 Nisan 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122770 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87596 kez okundu
3
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58234 kez okundu
4
İstanbul’da okullar tatil edildi
45503 kez okundu
5
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
38239 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.