UBP Genel Sekreteri ve Cumhurbaşkanlığı müzakere heyeti üyesi Oğuzhan Hasipoğlu, BRT’ye değerlendirmelerde bulundu. Hasipoğlu, Hasipoğlu, bugün bundan sonraki yol haritasına ilişkin bir karar çıkacağını ifade ederek, Türk tarafının kimsenin beklemediği bir adım attığını ve öneriler sunduğunu kaydetti.
Anastasiadis’in “hayal kırıklığı” açıklamasıyla öneriler konusunda hemfikir olmadığının anlaşıldığını kaydeden Hasipoğlu, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in önerilere yazılı bir yanıt vereceğini, ancak şu ana kadar bir yanıt gelmediğini söyledi.
Hasipoğlu, “Biz egemenliğimizin kayıt altına alınmasını talep ediyoruz. Biz aslında komşularımızın niyetini de test ettik. İyi niyetli olduklarını düşündük ve yıllarca federasyon görüştük. Tükenmiş bir süreç var ortada” şeklinde konuştu.
Rum tarafının Kıbrıs Türk tarafıyla paylaşım konusunda bir sıkıntısı olduğuna da işaret eden Hasipoğlu, “17 yıl önce paylaşmaya hazır olmadıklarını söylemişlerdi, ancak hâlâ daha bizimle bir şeyler paylaşmaya hazır değiller. Biz var olan hakkımızı istiyoruz, büyütülecek bir şey yok. Egemenliğimizin kayıt altına alınmasını istiyoruz” dedi.
GÜNDEM
02 Mayıs 2026GÜNDEM
02 Mayıs 2026GÜNDEM
02 Mayıs 2026SPOR
02 Mayıs 2026SPOR
02 Mayıs 2026GÜNDEM
02 Mayıs 2026GÜNDEM
02 Mayıs 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122829 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87806 kez okundu
3
Sağlık Bakanlığı:Asya bebeğin tedavisine başlandı
44864 kez okundu
4
Enerji ve Ekonomi Bakanı Arıklı “Kablo ile Elektrik Ana Projemiz”
30499 kez okundu
5
“Milli Davaya Sahip Çıkılmalıdır”
28689 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.