1. Haberler
  2. Güney Kıbrıs
  3. HRİSTODULİDİS’TEN GÖRÜŞME SONRASI YAPICI DİYALOG AÇIKLAMASI

HRİSTODULİDİS’TEN GÖRÜŞME SONRASI YAPICI DİYALOG AÇIKLAMASI

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’la gerçekleştirdikleri bugünkü görüşmeyi çok iyi ve yapıcı olarak nitelendirdi.

Riknews’de yer alan habere göre, Hristodulidis görüşme sonrası yaptığı açıklamada, diyaloğun BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin’in de katılımıyla süreceğini ifade etti.

Hristodulidis bu sebeple iki tarafın belirli konularda daha fazla açıklama yapmamaya ve ortak bir bildiri yayımlamaya karar verdiğini belirtti.

Hristodulidis görüşmenin ardından ortak açıklama yapılmamasının, görüşmelerdeki herhangi bir çıkmazla ilgili olmadığını ve ortak karar olduğunu da vurguladı.

İki liderin Gençlik Teknik Komitesi, Kültürel Miras Teknik Komitesi ve Sivil Toplumla İstişare Mekanizması’nın Yönlendirme Komitesi temsilcileriyle yaptıkları görüşmelere de atıfta bulunan Hristodulidis, yapıcı bir diyalog gerçekleştirildiğini, bazı görüş ve önerilerin dinlendiğini belirterek, bunların Cumhurbaşkanı Erhürman’la yapılacak düzenli görüşmeler çerçevesinde ele alınacağını kaydetti.

Görüşme öncesi açıklaması

Habere göre, Hristodulidis görüşmeye gitmek için başkanlık sarayından ayrılışında basına yaptığı açıklamada ise, Cumhurbaşkanı Erhürman’la bugünkü görüşmelerinde, masaya koyduğu 19 önerinden 3’üne odaklanacağını dile getirdi.

İlk önerinin sınır kapılarıyla ilgili olarak sunduğu yeni öneriyle alakalı olduğunu dile getiren Hristodulidis, bunun bu hususta sunduğu 3’üncü veya 4’üncü alternatif öneri olduğunu savundu.

İkinci önerisinin ise kapalı Maraş ve doğrudan ticaretle alakalı olduğunu dile getiren Rum lider, bahse konu önerinin kabul edilmesinin iki taraf açısından da yararlı olacağını ifade etti.

Hristodulidis buna paralel olarak kendisinin toplumun geneline güçlü mesajlar gönderen cesur Güven Yaratıcı Önlemler konusunda olumlu olduğunu da belirtti.

Hristodulidis, odaklanacağı üçüncü konunun ise, Rum kesiminin metodolojiyle alakalı önerisi olduğunu sözlerine ekledi.

HRİSTODULİDİS’TEN GÖRÜŞME SONRASI YAPICI DİYALOG AÇIKLAMASI
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Merakli Gazete ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.