Osaka Valisi Yoşimura Hirofumi, düzenlediği basın toplantısında, ülke dışına seyahat geçmişi bulunmayan aynı aileden 3 kişide Omicron varyantının saptandığını söyledi.
Vakaları “ülke içinde ilk” olarak niteleyen Vali Yoşimura, vaka izlerine yönelik yeterli bilginin bulunmadığını kaydetti.
Yoşimura, “yeni türün başka noktalarda da ortaya çıkabilme ihtimaline karşı” Ocak 2022 sonuna kadar eyalet içi salgın önlemlerinin artırılacağını söyledi.
Virüse yakalananlardan, yetişkin 2 kişinin halihazırda 2 doz aşılı olduğu, 10 yaş altı çocuğun ise semptom göstermesi sonrası hastanede tedavi altına alındığı bildirildi.
Eyalette saptanan Omicron vakalarına yönelik, “ilk yurt içi kaynaklı yayılım” ifadesini kullanan Sağlık Bakanı Goto Hiroyuki, hükümetin tüm tedbirleri alacağını kaydetti.
Goto, bu vakaların, Omicron varyantına ait yeni vakaların “ülke geneli yayılım gösterdiğine yönelik henüz kanıt teşkil etmeyeceğini” sözlerine ekledi.
Hükümete bağlı COVID-19 Danışman Heyeti Üyesi Wakita Takaji, duruma ilişkin “Diğer ülkeler gibi Japonya da yeni türün vaka patlamasını her an yaşayabilir.” dedi.
Japonya’da COVID-19 vaka sayısı 1 milyon 730 bin 983’e, virüse bağlı can kaybı sayısı 18 bin 396’ya yükseldi.
Ülke genelinde, 26 kişi yoğun bakım servislerinde COVID-19 tedavisi görüyor.
TRT
GÜNDEM
07 Haziran 2026GÜNDEM
07 Haziran 2026GÜNDEM
07 Haziran 2026GÜNDEM
07 Haziran 2026SPOR
07 Haziran 2026SPOR
07 Haziran 2026SPOR
07 Haziran 2026
1
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
88673 kez okundu
2
Simpsonlar’dan yeni kehanet: Tom Hanks ve Biden
40856 kez okundu
3
İsrail Gazze’ye getirdiği bazı kısıtlamaları kaldırdı
37805 kez okundu
4
Burçlara Göre Yaşamanız Gereken 12 Şehir…
32416 kez okundu
5
Afganistan’da 19 Taliban üyesi öldürüldü
30855 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.