Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği(KTSYD), basın ve ifade özgürlüğünün sadece mesleki hak olmadığı, toplumun haber alma özgürlüğünün de bir parçası olduğunu belirtti.
Dernek’ten, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü vesilesiyle yayımlanan mesajda, basın ve ifade özgürlüğünün demokratik toplumların temel taşlarından biri olduğu belirtildi.
Basın özgürlüğünün halkın doğru, tarafsız ve zamanında bilgiye ulaşabilmesinin en önemli güvencelerinden biri olduğu kaydedilen mesajda, özgür basının yalnızca gazetecilerin mesleki hakkı değil, toplumun haber alma özgürlüğünün de ayrılmaz bir parçası olduğu kaydedildi.
Bozkurt “Meclis Kürsüsü, bilgi sahibi olunmadan insanların ve kurumların hedef gösterileceği yer değildir”
İçeriği Görüntüle
Mesajda, “Demokratik bir toplumun sağlıklı şekilde varlığını sürdürebilmesi, ancak farklı düşüncelerin özgürce ifade edilebildiği, eleştirenlerin baskı altına alınmadığı ve gazetecilerin görevlerini herhangi bir korku, tehdit ya da sansür olmaksızın yerine getirebildiği bir ortamla mümkündür” ifadeleri kullanıldı.
Yazar, gazeteci veya medya çalışanlarının düşüncelerini ifade ettiği, kamuoyunu bilgilendirdiği veya eleştirel bakış açılarını paylaştıkları için tehdit edilmelerinin, baskıya uğramalarının ya da hedef gösterilmelerinin kabul edilemez olduğu kaydedildi. “Basına yönelik her türlü yıldırma girişimi, yalnızca bireylere değil, toplumun demokratik yapısına ve ifade özgürlüğüne yönelik ciddi bir tehdit oluşturmaktadır” denildi.
Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nin, özgür, bağımsız ve etik değerlere bağlı basının korunmasının, güçlendirilmesinin ve gazetecilerin güven içinde görev yapabilmesinin herkesin ortak sorumluluğu olduğuna inandığı ifade edilirken, basın özgürlüğü uğruna emek veren, kamu yararını gözeten tüm basın emekçilerinin de yanında olduğu kaydedildi. Mesajda, düşünce ve ifade özgürlüğünün evrensel değerler çerçevesinde korunması çağrısı yapıldı.
Kaynak : Halkın Sesi
GÜNDEM
03 Mayıs 2026GÜNDEM
03 Mayıs 2026GÜNDEM
03 Mayıs 2026SPOR
03 Mayıs 2026SPOR
03 Mayıs 2026GÜNDEM
03 Mayıs 2026GÜNDEM
03 Mayıs 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122831 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87815 kez okundu
3
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58267 kez okundu
4
İstanbul’da okullar tatil edildi
45867 kez okundu
5
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
38255 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.