• DOLAR
    $2.768,8800
  • EURO
    $0,6695
  • ALTIN
    $38.140,8000
  • BIST
    95,6235
KVKK’dan ‘Yemeksepeti’ hakkında resen inceleme

KVKK’dan ‘Yemeksepeti’ hakkında resen inceleme

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), müşteri bilgileri çalındığı ileri sürülen ‘Yemeksepeti’ hakkında resen inceleme başlattı.

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), “müşterilere ait kişisel verilerin ele geçirildiği, bu verilerin yayımlanması tehdidiyle ‘Yemeksepeti’nden fidye talep edildiği, bunun yerine getirilmediği için 20 bin kullanıcının kişisel verilerinin paylaşıldığı” yönündeki haberler üzerine harekete geçti.

Gündem toplantısında iddiaları ele alan Kurul, şirketin “herhangi bir veri hırsızlığının tespit edilemediği” yönündeki açıklamasının doğruluğunun da tespiti için resen inceleme başlatılmasına karar verdi.

Yemeksepeti, 16 Kasım’da sosyal medyadan, “kötü niyetli bazı kişilerin, şirket ile ilişkilendirdiği ve kaynağı belli olmayan verileri yayımlama tehdidiyle şirkete ulaşarak fidye talebinde bulunduğu, Yemeksepeti sistemlerinde bir veri ihlali olup olmadığının uzman ekiplerce detaylı şekilde araştırıldığı ve herhangi bir veri hırsızlığının tespit edilemediği” açıklamasını yapmıştı.

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, 21 milyon 504 bin 83 kişinin etkilendiği belirtilen siber saldırının ardından veri ihlali gerekçesiyle Yemeksepeti hakkında 29 Mart 2021’de de inceleme başlatmıştı.

TRT

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorumlara Kapalıdır

Sponsorlu Bağlantılar

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Dünya ABD başkanlarının hikayesini okudu

Dünya ABD başkanlarının hikayesini okudu

23 Nisan 2021, Dünya ABD başkanlarının hikayesini okudu için yorumlar kapalı
Ekonomi de bugün

Ekonomi de bugün

4 Ağustos 2020, Ekonomi de bugün için yorumlar kapalı
Teknoloji devi açıkladı! Ağa sızabilirler

Teknoloji devi açıkladı! Ağa sızabilirler

24 Mart 2017, Teknoloji devi açıkladı! Ağa sızabilirler için yorumlar kapalı
Spor Camiası Yasta; Cenker Kaya Hayatını Kaybetti

Spor Camiası Yasta; Cenker Kaya Hayatını Kaybetti

14 Kasım 2020, Spor Camiası Yasta; Cenker Kaya Hayatını Kaybetti için yorumlar kapalı
Spor camiası 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı

Spor camiası 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı

30 Ağustos 2021, Spor camiası 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı için yorumlar kapalı