KVKK’dan ‘Yemeksepeti’ hakkında resen inceleme

KVKK’dan ‘Yemeksepeti’ hakkında resen inceleme

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), müşteri bilgileri çalındığı ileri sürülen ‘Yemeksepeti’ hakkında resen inceleme başlattı.

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), “müşterilere ait kişisel verilerin ele geçirildiği, bu verilerin yayımlanması tehdidiyle ‘Yemeksepeti’nden fidye talep edildiği, bunun yerine getirilmediği için 20 bin kullanıcının kişisel verilerinin paylaşıldığı” yönündeki haberler üzerine harekete geçti.

Gündem toplantısında iddiaları ele alan Kurul, şirketin “herhangi bir veri hırsızlığının tespit edilemediği” yönündeki açıklamasının doğruluğunun da tespiti için resen inceleme başlatılmasına karar verdi.

Yemeksepeti, 16 Kasım’da sosyal medyadan, “kötü niyetli bazı kişilerin, şirket ile ilişkilendirdiği ve kaynağı belli olmayan verileri yayımlama tehdidiyle şirkete ulaşarak fidye talebinde bulunduğu, Yemeksepeti sistemlerinde bir veri ihlali olup olmadığının uzman ekiplerce detaylı şekilde araştırıldığı ve herhangi bir veri hırsızlığının tespit edilemediği” açıklamasını yapmıştı.

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, 21 milyon 504 bin 83 kişinin etkilendiği belirtilen siber saldırının ardından veri ihlali gerekçesiyle Yemeksepeti hakkında 29 Mart 2021’de de inceleme başlatmıştı.

TRT

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Cumhurbaşkanı Tatar: Rum siyasilerinin girişimi, gerçeklikten uzak ve iyi niyetle bağdaşmayan çabalardır

Cumhurbaşkanı Tatar: Rum siyasilerinin girişimi, gerçeklikten uzak ve iyi niyetle bağdaşmayan çabalardır

7 Ekim 2022, Cumhurbaşkanı Tatar: Rum siyasilerinin girişimi, gerçeklikten uzak ve iyi niyetle bağdaşmayan çabalardır için yorumlar kapalı
Hafta sonu yer yer sağanak bekleniyor

Hafta sonu yer yer sağanak bekleniyor

7 Ekim 2022, Hafta sonu yer yer sağanak bekleniyor için yorumlar kapalı
Milletvekili Öztürk’ün, yabancıların taşınmaz mal edinmelerini düzenleyen yasada tadilat önerisi Resmî Gazetede yayınlandı

Milletvekili Öztürk’ün, yabancıların taşınmaz mal edinmelerini düzenleyen yasada tadilat önerisi Resmî Gazetede yayınlandı

7 Ekim 2022, Milletvekili Öztürk’ün, yabancıların taşınmaz mal edinmelerini düzenleyen yasada tadilat önerisi Resmî Gazetede yayınlandı için yorumlar kapalı
Çatalköy ve Esentepe Belediyelerine ait çöplük alanda yangın

Çatalköy ve Esentepe Belediyelerine ait çöplük alanda yangın

7 Ekim 2022, Çatalköy ve Esentepe Belediyelerine ait çöplük alanda yangın için yorumlar kapalı
Doktor Küçük Parkı ve Anıtı açıldı

Doktor Küçük Parkı ve Anıtı açıldı

7 Ekim 2022, Doktor Küçük Parkı ve Anıtı açıldı için yorumlar kapalı

Ayakkabı Bot ve çizme Günlük ayakkabı Bot ayakkabı modelleri Çizme ayakkabı Terlik ayakkabı Sandalet Babet Spor ayakkabı Topuklu ayakkabı İç giyim Mayo Çorap Fantezi giyim İç çamaşır takımları Sütyen Gecelik Pijama takımı Gece elbisesi Plaj giyim Giyim Büyük beden Tesettür Etek Trenckot tarz eşofman takımları bayan Mont Gömlek Pantolon T-shirt Sweatshirt Kırmızı elbiseler Ceket Çanta Çanta aksesuarlar Bebek bakım çantası Spor çanta Okul çantası Laptop çantası Portföy çanta Bel çantası Postacı çantası El çantası Sırt çanta Bebek bakım çantası Omuz çantası