Hamas adlı örgütün mensubu olduğu öne sürülen 25 yaşındaki bir şahsın, geçen cuma günü Larnaka Uluslararası Havalimanı’nda tutuklandığı bildirildi.
Güney’de yayımlanan Fileleftheros gazetesi, “Kamel M.” olarak belirtilen şahsın, Lübnan’dan aktarmalı uçuşla Larnaka Havalimanı’na geldiğini ve buradan başka bir Avrupa ülkesine gitmeyi planladığını yazdı.
Habere göre söz konusu kişi, Almanya makamlarının çıkardığı kırmızı bülten ve Avrupa tutuklama emri doğrultusunda Rum polisi tarafından havalimanında tutuklandı.
Gazete, Rum polisinin elinde şahsın mermi ve patlayıcı madde taşımacılığı olayına karıştığına dair bilgiler bulunduğunu da kaydetti.
Haberde ayrıca Alman ve uluslararası basında yer alan haberlerde, 25 yaşındaki şahsın Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde terör faaliyetleri planlayan Hamas ile bağlantılı olduğuna dair iddiaların yayımlanmasının ardından olayın boyut kazandığı ifade edildi.
Güney’de kaza: 10 öğrenci yaralı
İçeriği Görüntüle
Gazetenin elde ettiği bilgilere göre, tutuklanan şahsın, Almanya’ya iade edilmesine itiraz etmediği de belirtildi.
Öte yandan Almanya medyası da, Güney Kıbrıs’ta bir kişinin terör saldırısı planlandığını ve tutuklandığını yazdı.
Haberde, ‘’İlgili kişi Avrupa’daki İsrail veya Yahudi hedeflerine yönelik saldırılar planlayan bir şebekeye yönelik uluslararası soruşturma kapsamında Güney Kıbrıs’ta tutuklandı’’ denildi.
Kaynak : Halkın Sesi
GÜNDEM
21 Nisan 2026GÜNDEM
21 Nisan 2026GÜNDEM
21 Nisan 2026SPOR
21 Nisan 2026SPOR
21 Nisan 2026GÜNDEM
21 Nisan 2026GÜNDEM
21 Nisan 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122790 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87644 kez okundu
3
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58249 kez okundu
4
İstanbul’da okullar tatil edildi
45585 kez okundu
5
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
38240 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.