Medya Etik Kurulu (MEK), Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin basına ilettiği bir açıklamanın, “Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) tarafından, etik kurallara uygun olmadan dolaşıma sokulması ve sonrasında birçok basın kurumu tarafından yayımlanması hakkında kendilerine şikayet başvurusu yapıldığını açıkladı. MEK, yapılan incelemede, “TAK ve haberi yayımlayan basın kuruluşlarının hasta mahremiyetini ve gazetecilik etik ilkelerini ihlal ettiği” sonucuna vardığını belirtti.
MEK, yaptığı yazılı açıklamada, haberin TAK aracılığıyla tüm basın kurumlarına dağıtıldığı ve hasta mahremiyetini ihlal ettiğinin tespit edildiğini ifade ederek, TAK’ın “KTTB: Bir hekimin idari mevkiinde uyguladığı bir eylem veya davranışı ile ilgili bir soruşturma yetkisine sahip değiliz” başlıklı haberi, 22 Ekim 2024 tarihinde tüm abonelerine servis ettiği kaydedildi.
“TAK ve haberi yayımlayan basın kuruluşlarının bu özel sağlık bilgilerini geniş bir medya ağı üzerinden kamuya aktarması, hasta haklarının ihlaline sebebiyet vermiştir” denilen açıklamada, bu doğrultuda Medya Etik Kurulu’nun, TAK ve haberi yayımlayan diğer medya kuruluşlarını uyarma kararı aldığı ifade edildi.
MEK’ten aynı konuyla ilgili uyarı alan diğer medya kuruluşları şunlar: “arti392.com, gibriyagimedya.com, lefkehabertv.com, guncelkibris.com, halkinsesikibris.com, havadiskibris.com, kibrisgazetesi.com, kibrisligazetesi.com, kibrisgercek.com, kibrismanset.com, kibrisobjektif.com, kibrispostasi.com, meydankibris.com, topuzgazetesi.com, zimbahaber.com, zirvekibris.com, voicekibrishaber.com.”
GÜNDEM
09 Aralık 2025GÜNDEM
09 Aralık 2025SPOR
09 Aralık 2025SPOR
09 Aralık 2025GÜNDEM
09 Aralık 2025GÜNDEM
09 Aralık 2025SPOR
09 Aralık 2025
1
İthal şeftalide limit üstü bitki koruma ürünü
147766 kez okundu
2
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
121665 kez okundu
3
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
82415 kez okundu
4
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
57988 kez okundu
5
İstanbul’da okullar tatil edildi
38695 kez okundu