1. Haberler
  2. Genel
  3. Metron Araştırma Şirketi : “KKTC Halkı Seçim İstiyor”

Metron Araştırma Şirketi : “KKTC Halkı Seçim İstiyor”

featured
Google'da Abone Ol
1
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizde siyasi partilerin üzerinde uzlaşma sağlayamadıkları genel seçim tarihi konusunda kamuoyunun, en erken zamanda seçim istediği ortaya çıktı.

Metron Araştırma Şirketi’nin güncel konulara ilişkin olarak gerçekleştirdiği 650 kişilik ankette katılımcılara “ KKTC’de genel seçimler sizce en erken ne zaman yapılmalıdır?” sorusu da yöneltildi.

Katılımcıların yarısından fazlası bu yıl içinde seçim yapılması yönünde tercih belirtti. “2021 yılı içinde” diyenlerin oranı yüzde 53’e ulaşırken, “2022 yılı içinde” diyenlerin oranı yüzde 36 oldu.

Seçimin normal sürenin bitiminde yani 2023 yılı içinde yapılmasını destekleyenlerin oranı ise yüzde 11 düzeyinde kaldı.

ses kıbrıs

Metron Araştırma Şirketi : “KKTC Halkı Seçim İstiyor”
1

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Merakli Gazete ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.