Başbakan Ersin Tatar ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın görüşmesi tamamlandı.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Kovid-19 şartlarından kaynaklı içinde bulunduğunuz durum var. Değerlendirdik ve sonuç itibarıyla bugün akşam bunun kararını aldık. KKTC’ye 117 milyon TL aktarıyoruz.” dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın açıklamalarından satır başları şöyle:
Biriken konularımız vardı, görüştük. Öncelikli konumuz su. Can güvenliğini tehlikeye atacak şekilde bir fırtına vardı, çalışmalarda gecikme oldu.
Tarım Bakanımız, DSİ Genel Müdürümüz ile saatleri sayıyoruz. 3 metreye çıkan dalgalar var. Rüzgar kuvvetli. En kısa sürede suyu vereceğiz.
Covid- 19’dan kaynaklı mali süreç var. Hali hazırda yürüyen bir mali protokol var. Covid kaynaklı şartları değerlendirdik. Bu akşam karar aldık, 117 milyon TL’yi hemen aktarıyoruz. Kaynak sabah 9’da KKTC hesabında olacak.
“9 milyon TL bir kaynak eğitim alt yapısı için KKTC’ye aktarılacak”
Okullar açıldı, çocuklarımız uzaktan eğitim alıyor. Burada da KKTC’de de. Türkiye’deki tüm teknolojik imkanlar KKTC için seferber edilecek. Milli Eğitim Bakanlığı ile de değerlendirme yaptık. 9 milyon TL bir kaynak eğitim alt yapısı için KKTC’ye aktarılacak.
Hayvancılık ve birçok sektörle ilgili, sosyal desteklerle ilgili acil konular var.
Teşvik paketleri geliştirildi ve değerlendiriliyor. Buradaki gelişmelerden son derece memnunuz. Mali anlamda kapasiteyi artıracak adımlarımız oldu.
Biz Türkiye olarak net olarak ifade edelim. KKTC’nin egemenlik haklarını kullanması son derece önemli ve vazgeçemez. Adadaki haklar konusunda taviz vermek mümkün değildir. Son derece faydalı gelişmeler ve görüşmeler oldu. Ziyaretiniz için teşekkür ederim.












GÜNDEM
06 Aralık 2025GÜNDEM
06 Aralık 2025SPOR
06 Aralık 2025SPOR
06 Aralık 2025GÜNDEM
06 Aralık 2025GÜNDEM
06 Aralık 2025SPOR
06 Aralık 2025
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
121605 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
81145 kez okundu
3
Sağlık Bakanlığı:Asya bebeğin tedavisine başlandı
36589 kez okundu
4
KKTC siyasi durum anketi
19910 kez okundu
5
EL-SEN KAOS’A OYNUYOR
15816 kez okundu