Güneybatı Pasifik yer alan Papua Yeni Gine’de (PNG) ilk yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının tespit edildiği açıklandı.
Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Başbakan James Marape, Singapur aktarmalı İspanya’dan PNG’ye dönen 40 yaşlarındaki maden işçisinde ülkenin ilk Kovid-19 vakasının tespit edildiğini duyurdu.
Yapılan ikinci testin pozitif çıkmasının ardından bu kişinin tecrit edildiğini bildiren Marape, “Emin olmak için için iki test yaptık. İlk test negatif çıktı ancak kesin değildi. Ama ikinci bir test pozitif çıktı.” bilgisini paylaştı.
Kimliğini açıklamadığı ilk vakanın ortaya çıkmasıyla ülkede bir dizi tedbir alacaklarını vurgulayan Marape, sağlık ekiplerinin ve hastanelerin hazırlıklarını tamamlayabilmeleri için pazardan itibaren yabancı uyrukluların ülkeye girişlerine bir hafta boyunca izin verilmeyeceğini belirtti.










GÜNDEM
20 Nisan 2026GÜNDEM
20 Nisan 2026GÜNDEM
20 Nisan 2026SPOR
20 Nisan 2026SPOR
20 Nisan 2026GÜNDEM
20 Nisan 2026GÜNDEM
20 Nisan 2026
1
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87638 kez okundu
2
Simpsonlar’dan yeni kehanet: Tom Hanks ve Biden
39957 kez okundu
3
İsrail Gazze’ye getirdiği bazı kısıtlamaları kaldırdı
36997 kez okundu
4
Burçlara Göre Yaşamanız Gereken 12 Şehir…
32304 kez okundu
5
Afganistan’da 19 Taliban üyesi öldürüldü
30380 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.