Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, son 24 saatte yapılan test sayısının 1419 olduğunu, pozitif bir vakaya rastlanmadığını açıkladı.
Bakan Pilli, dün ileri tetkik için gönderilen 3 kişinin covid -19 testinin negatif çıktığını, bugün yapılan testler sonucunda 6 kişiye ileri tetkik için PCR testi yapılacağını kaydetti.
Bakan Pilli, bugün Covid -19 testlerinin Sağlık Bakanlığı çalışanları, tüm özel gazete ve televizyon çalışanlarını kapsayan basın mensupları, Lefkoşa Mahkemeler, Gülseren Askeri Kışlası, Beyarmudu Belediyesi çalışanları, Gazi Mağusa Belediyesi çalışanları, Gazi Mağusa’ da bulunan banka ve iş yerleri, Güzelyurt ‘ta bulunan eczaneler, kahvehaneler ve daireler, Yenierenköy’de bulunanan kahvehaneler , Posta Dairesi, market ve eczanelerler, hırdavat gibi 38 alanda faaliyet gösteren 139 işletme ve Yenierenköy Belediyesi’ne bağlı 12 köyde yapıldığını açıkladı.
Bakan Pilli, Covid-19 nedeniyle kapalı olan birçok işyerinin bugün yeniden devreye girdiğini, maske kullanımı ,sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymanın önemini bir kez daha hatırlatarak tüm sektörlere kolaylıklar diledi .
Pilli, kurallara uyduğumuz müddetçe bu savaşı birlikte kazanacağımızı yineledi .
Bakan Pilli’nin, 4 Mayıs 2020 Covid-19 genel durumu ile ilgili açıklaması şöyle;
Bugün Yapılan Test Sayısı: 1419
Bugün saptanan Pozitif Vaka Sayısı: yok
İyileşip Bugün Taburcu Edilen Vaka Sayısı- yok
Bugün Kaybedilen Vaka Sayısı- yok
Yapılan Toplam Test Sayısı- 15. 428
Toplam Vaka Sayısı- 108
İyileşip Toplam Taburcu Edilen Vaka Sayısı – 103
Tedavisi Devam Eden Vaka Sayısı- 1
Toplam Kaybedilen Hasta Sayısı- 4
Yoğun Bakımda Yatan Hasta Sayısı- yok








GÜNDEM
09 Mayıs 2026GÜNDEM
09 Mayıs 2026GÜNDEM
09 Mayıs 2026SPOR
09 Mayıs 2026SPOR
09 Mayıs 2026GÜNDEM
09 Mayıs 2026GÜNDEM
09 Mayıs 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122850 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87887 kez okundu
3
Sağlık Bakanlığı:Asya bebeğin tedavisine başlandı
44947 kez okundu
4
Enerji ve Ekonomi Bakanı Arıklı “Kablo ile Elektrik Ana Projemiz”
30571 kez okundu
5
“Milli Davaya Sahip Çıkılmalıdır”
28762 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.