Bakanlar Kurulu, Türkiye Cumhuriyeti‘ndeki kamu kurum ve kuruluşlarıyla bunlara bağlı şirketlerden, genel salgın hastalık çerçevesinde Sağlık Bakanlığı’nca yapılacak avantajlı alımların hızlı gerçekleştirilmesi gerekçesiyle “Kamu İhale Yasası Hakkında Yasa Gücünde Kararname” hazırladı.
Yasa Gücünde Kararname’nin dünkü sayısında yayımlanan kararnamenin, Meclis’e sunulmasına karar verildi.
Kararname, Kamu İhale Yasası’nın ilgili maddesinde düzenlenen “Bakanlar Kurulu’nun onayına bağlı olarak 31.12.2020 tarihine kadar Türkiye Cumhuriyeti’ndeki kamu kurum ve kuruluşları ile bunlara bağlı şirketlerden, genel salgın hastalık çerçevesinde Sağlık Bakanlığı’nca yapılacak avantajlı alımların bu madde kapsamına alınarak istisna getirilmek suretiyle kamu idarelerinin daha hızlı ve uygun fiyatlı alımlarına imkan sağlanmasını” amaçlıyor.










GÜNDEM
27 Mayıs 2026GÜNDEM
27 Mayıs 2026GÜNDEM
27 Mayıs 2026GÜNDEM
27 Mayıs 2026SPOR
27 Mayıs 2026SPOR
27 Mayıs 2026SPOR
27 Mayıs 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122922 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
88282 kez okundu
3
Sağlık Bakanlığı:Asya bebeğin tedavisine başlandı
45329 kez okundu
4
Enerji ve Ekonomi Bakanı Arıklı “Kablo ile Elektrik Ana Projemiz”
30766 kez okundu
5
“Milli Davaya Sahip Çıkılmalıdır”
28951 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.