Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO), tarım arazilerinin yasayla koruma altına alınması, ithal tarımsal ürünlerin denetim altına alınması, tüm destek ile sübvansiyelerin günün şartlarına göre düzenlenerek direkt üreticiye verilmesi gerektiğini vurguladı.
Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Erkut Uluçam, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla mesaj yayımlayarak çiftçilerin gününü kutladı ve tarımın desteklenmesi, ülkelerin en öncelikli sektörü olması gerektiğine işaret etti.
Uluçam mesajında, küçük tarımsal aile işletmelerinin farklı destekleme politikaları ile desteklenmesi ve ülkedeki tarımsal tekelleşmeye son verilmesi gerektiğini de kaydetti.
Uluçam, tarım sektörüne bakıldığında bugün ne kısa, ne orta, ne de uzun vadeli elle tutulur projelerin varlığından bahsedilebileceğini savunarak hükümetlerin tarımsal arazileri inşaat sektörüne kaydırmak için çok hevesli olduklarını ileri sürdü.
Uluçam mesajında, “Kooperatifçilik gerçek anlamda yeniden yapılandırılmalı ve üreticilerin katılımı güçlü bir şekilde desteklenmeli hem üreticilere girdi hem pazar hem de kredi sağlayan ve yılsonunda oluşan geliri üreticileri ile paylaşan bir yapıya dönüştürülmesi sağlanmalıdır.” ifadelerini kullandı.
Kaynak : Halkın Sesi
GÜNDEM
07 Haziran 2026GÜNDEM
07 Haziran 2026GÜNDEM
07 Haziran 2026GÜNDEM
07 Haziran 2026SPOR
07 Haziran 2026SPOR
07 Haziran 2026SPOR
07 Haziran 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122991 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
88695 kez okundu
3
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58334 kez okundu
4
İstanbul’da okullar tatil edildi
46667 kez okundu
5
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
38295 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.