Başbakan Ersan Saner, 5+BM gayriresmi toplantısının Cenere’de gerçekleşen görüşmelerin ardından KKTC’ye döndü.
Saner, gelişinin ardından Ercan Havalimanı’nda basın açıklaması yaptı.
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Cumhurbaşkan Yardımcısı Fuat Oktay’a da teşekkür eden Başbakan Ersan Saner, bugün itibarıyla, 330 milyon savunmaya, 100 milyon ise Cari Bütçeye katkı olamk üzere 430 milyon Türk Liralık kaynağın aktarıldığını açıkladı.
Saner, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte imzalanan Mali İşbirliği protokolü çerçevesinde bugünden itibaren, ülkedeki alt yapı yatırımları başta olmak üzere Kıbrıs Türk halkının geleceğini değiştirecek ve ülke ekonomisine katkıda bulunacak yatırımların yanı sıra, Kovid-19 sürecinde gerek Tarım sektörüne, gerekse özel sektöre yapılacak kaynak aktarmlarıyla, ülke ekonomisini iyi bir noktaya taşımak için çabaylayacaklarını söyledi.
Ülke ekonomisine katkıda bulunacak yatırımlar ile kovid-19a yapılacak harcamaları
Bugünden itibaren biz her zaman olduğu için ülkenin kalkınması ve gelişmişlik düzeyinin artması için elimizden gelen tüm çabayı ortaya koyacağız” dedi
Bizler tüm kruumları ve dmeokrasisiyle KKTC’yi yaşatma kararlılığında olduklarını sözlerine ekledi
GÜNDEM
23 Nisan 2026GÜNDEM
23 Nisan 2026GÜNDEM
23 Nisan 2026SPOR
23 Nisan 2026SPOR
23 Nisan 2026GÜNDEM
23 Nisan 2026GÜNDEM
23 Nisan 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122793 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87676 kez okundu
3
Sağlık Bakanlığı:Asya bebeğin tedavisine başlandı
44747 kez okundu
4
Enerji ve Ekonomi Bakanı Arıklı “Kablo ile Elektrik Ana Projemiz”
30383 kez okundu
5
“Milli Davaya Sahip Çıkılmalıdır”
28561 kez okundu