Üredi, yasaklama kararının geri çekilmesi ve teknik ve hukuki değerlendirmelerin şeffaf, uzman görüşlerine dayalı ve kamu yararı gözetilerek yeniden ele alınması gerektiğini belirtti.
Tel-Sen’den yapılan açıklamaya göre, Başkan Hakan Üredi, ülkede Starlink kullanımının yasaklanması ve cezai işlem sürecinin başlatılmasıyla ilgili kararı eleştirdi.
Kararın teknik bir zorunluluk değil, politik ve ticari bir tercih olduğunu savunan Üredi, “Gerçek ortadadır. Türkiye henüz hazır değil ve KKTC de bu gecikmeye zorla uyumlandırılmaktadır.” dedi. Türkiye hazır olmadığı için KKTC’ye yasağın dayatıldığını iddia eden Üredi, bunun “kabul edilemez” olduğunu kaydetti.
“Kaos içinde eğitim almak istemiyoruz”
İçeriği Görüntüle
“Biz teknolojiye yasak koyan değil, teknoloji üreten ve uygulayan bir devlet olmak zorundayız.” diyen Üredi, kurumun bünyesinde bu teknolojiyi analiz edecek uzman kadro olmadığını, regülasyon kapasitesinin güncel olmadığını ve teknik bilgi değil talimat üzerinden hareket ettiğini savundu.
– “Bu yasak halkı değil tekeli koruyor”
Alınan kararın halka değil piyasadaki tekelleşmeye hizmet ettiğini savunan Üredi, “Bu yasak, rekabeti engellemekte, dijital gelişimi durdurmakta, halkın ucuz ve hızlı internet erişim hakkını gasp etmektedir.” dedi.
Gerçek amacın Türk Telekom’un ileride karşılaşacağı rekabete şimdiden bariyer koymak olduğunu savunan Üredi, “Starlink’in yasaklanması, KKTC’nin teknolojik geleceğini değil, tek bir şirketin ticari çıkarlarını koruma altına almaktadır. Bu karar teknolojiyi yasaklamıyor; fırsatı yok ediyor.” dedi.
Starlink’i yasaklamanın “ilerlemeyi durdurmak, çağın gerisine sığınmak ve halkı teknolojik karanlığa mahkûm etmek olduğunu” savunan Üredi, “Bu karar da tıpkı protokol gibi geri çekilmeli, teknik ve hukuki değerlendirmeler şeffaf, uzman görüşlerine dayalı ve kamu yararı gözetilerek yeniden ele alınmalıdır. KKTC; yasaklayan, yasakları uygulayan değil, yetkilerini devreden değil, peşkeş çekilen değil, teknolojiyi kamu yararını ve alt yapısını gözeterek yöneten bir ülke olmak zorundadır.” ifadelerini kullandı.
Kaynak : Halkın Sesi
GÜNDEM
4 gün önceGÜNDEM
21 Ocak 2026GÜNDEM
21 Ocak 2026SPOR
21 Ocak 2026SPOR
21 Ocak 2026GÜNDEM
21 Ocak 2026GÜNDEM
21 Ocak 2026
1
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58089 kez okundu
2
Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi toplandı
37271 kez okundu
3
İncirli: “İlerleme olmadan 5+1’e gitmek verimi azaltır”
34639 kez okundu
4
Piyanist Rüya Taner , yazar Kürşat Başar ile birlikte resital verecek
27818 kez okundu
5
Sterlin 20,75 liradan, dolar 18,68 liradan güne başladı
21289 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.