Başbakanlık, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, Orta Doğu’daki süreci yakından takip ettiğini ve tüm ilgili birimlerin eşgüdüm içinde hareket ettiğini belirterek, önceliğin; halkın güvenliği ve kamu düzeninin korunması olduğu vurgulandı.
Başbakanlık’tan yayımlanan açıklamada, Orta Doğu’da yaşanan ve adayı da etkilemeye başlayan savaşla ilgili bilgilendirme ve istişare toplantısının, Başbakan Ünal Üstel’in başkanlığında dün Cumhuriyet Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirildiği kaydedildi.
Vatandaşların sağlığıyla oynuyorlar
İçeriği Görüntüle
Başbakanlık, toplantıya, Cumhuriyet Meclis Başkanı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı, Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı, Meclis’te temsil edilen siyasi parti genel başkanları, bakanlar, Meclis Başkan Yardımcısı, milletvekilleri, Polis Genel Müdürlüğü, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ile diğer stratejik kurumların yöneticilerinin katıldığını belirtti.
Toplantıda, Orta Doğu’da başlayan ve adadaki İngiliz üslerine yansıyan savaşta yaşanan son gelişmeler ele alındı, ada genelindeki güvenlik durumu, üslere yönelik gerçekleştirilen “drone” saldırıları ve olası yeni senaryolar değerlendirildi.
Toplantıda ayrıca kurumlar arası koordinasyon ve kamu güvenliğine yönelik alınabilecek ek tedbirler gözden geçirildi.
Başbakanlık, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin süreci yakından takip ettiğini ve tüm ilgili birimlerin eşgüdüm içinde hareket ettiğini belirtti, önceliğin halkın güvenliği ve kamu düzeninin korunması olduğunu vurguladı.
Açıklamada, toplantının, sürece ilişkin bilgilendirme ve ortak değerlendirme amacıyla gerçekleştirildiği ifade edildi.
Kaynak : Halkın Sesi
GÜNDEM
16 Nisan 2026GÜNDEM
16 Nisan 2026GÜNDEM
16 Nisan 2026SPOR
16 Nisan 2026SPOR
16 Nisan 2026GÜNDEM
16 Nisan 2026GÜNDEM
16 Nisan 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122770 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87597 kez okundu
3
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58234 kez okundu
4
İstanbul’da okullar tatil edildi
45505 kez okundu
5
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
38239 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.