ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da Kabil’de meydana gelen patlamalara ilişkin açıklamalarda bulundu.
“Saldırıları terör örgütü DEAŞ’ın Horasan kolu düzenledi” diyen Biden, Afganistan’dan asker çekme kararının da arkasında olduğunu söyledi.
Kabil Havalimanı dışındaki saldırılar nedeniyle derin üzüntü duyduğunu söyleyen Biden, “Bunu affetmeyeceğiz, unutmayacağız, bedelini ödeteceğiz” dedi.
Kendi belirleyecekleri yer ve zamanda saldırılara karşılık vereceklerini vurguladı.
Biden, Taliban ile DEAŞ arasında gizli bir anlaşma olduğuna dair kanıtın bulunmadığını da söyledi.
“Çekilme kararının arkasındayım”
Amerikan ordusunun zaman Taliban’a tahliye etmeye çalıştıkları gruplar hakkında bilgi verdiğini de belirtti.
Ülkeden çekilme tarihi olarak 31 Ağustos’u bir kez daha yineleyen Biden, “Afganistan’dan asker çekme kararının arkasındayım” ifadesini kullandı.
TRT
GÜNDEM
21 Nisan 2026GÜNDEM
21 Nisan 2026GÜNDEM
21 Nisan 2026SPOR
21 Nisan 2026SPOR
21 Nisan 2026GÜNDEM
21 Nisan 2026GÜNDEM
21 Nisan 2026
1
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87645 kez okundu
2
Simpsonlar’dan yeni kehanet: Tom Hanks ve Biden
39967 kez okundu
3
İsrail Gazze’ye getirdiği bazı kısıtlamaları kaldırdı
37005 kez okundu
4
Burçlara Göre Yaşamanız Gereken 12 Şehir…
32305 kez okundu
5
Afganistan’da 19 Taliban üyesi öldürüldü
30390 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.