İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, Türkiye’nin farklı bölgelerinde çıkan ve can kayıpları ile maddi zarara yol açan orman yangınlarından üzüntü duyduklarını ifade etti.
Hatibzade, İran Dışişleri Bakanlığı sitesinde yayımlanan yazılı açıklamada, orman yangınları nedeniyle Türkiye yönetimi ve halkı ile dayanışma içinde olduklarını belirtti.
İranlı yetkili, yangınlarda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek, yardım etmeye hazır olduklarının altını çizdi.
Pakistan’dan taziye mesajı
Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, Türkiye’nin farklı bölgelerinde devam eden orman yangınlarında hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.
Pakistan Dışişleri Bakanı Kureyşi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türk hükümetine ve Türkiye’deki kardeşlerine ölümcül orman yangınlarında can ve mal kayıpları dolayısıyla başsağlığı dileğinde bulunarak ülkesinin desteğini ilettiğini belirtti.
Senatör Faysal Cavid Han da yangınlarda hayatını kaybedenler için taziyelerini ileterek yaralılara da acil şifalar diledi.
TRT
GÜNDEM
07 Mayıs 2026GÜNDEM
07 Mayıs 2026GÜNDEM
07 Mayıs 2026SPOR
07 Mayıs 2026SPOR
07 Mayıs 2026GÜNDEM
07 Mayıs 2026GÜNDEM
07 Mayıs 2026
1
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87867 kez okundu
2
Simpsonlar’dan yeni kehanet: Tom Hanks ve Biden
40305 kez okundu
3
İsrail Gazze’ye getirdiği bazı kısıtlamaları kaldırdı
37326 kez okundu
4
Burçlara Göre Yaşamanız Gereken 12 Şehir…
32328 kez okundu
5
Afganistan’da 19 Taliban üyesi öldürüldü
30589 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.